28.12.2006

Vielä ehtii erota kirkosta!

Jos ei tee mieli kustantaa ensi vuonna evankelisluterilaisen kirkon tuottamaa uskonnollista propagandaa, kannattaa erota siitä muutaman seuraavan päivän sisällä (jos joku sen jäsen vielä sattuu olemaan).

Vuoden viimeinen päivä on sunnuntai, mutta silloinkin voi vielä erota. Eroakirkosta.fi:n UKK:sta:

Koska ero kirkosta astuu voimaan?

Ero astuu voimaan, kun eroilmoitus saapuu maistraattiin. Esimerkiksi sunnuntaina 31.12.2006 sähköisesti eronneen eropäivä tulee vuodelle 2006, vaikka maistraatti käsittelee eron vasta seuraavana virastopäivänä eli 2.1.2007.


Jotkut maistraatit, kuten Helsingin, eivät hyväksy sähköistä eroamista, mutta lähettävät vahvistuspyynnön eroajalle postissa. Jos vahvistuksen palauttaa, tulee eroamispäiväksi se päivä, jolloin sähköinen eroilmoitus saapui heille.

Edit: TheKraken kommentoi:
Itselle tuli Helsingin maistraatista ilmoitus, että vahvistus pitää palauttaa 29.12. mennessä, jotta ero ehtii tänä vuonna voimaan. Tämä siis ihan viime viikolla saatua infoa.

3 kommenttia:

TheKraken kirjoitti...

Itselle tuli Helsingin maistraatista ilmoitus, että vahvistus pitää palauttaa 29.12. mennessä, jotta ero ehtii tänä vuonna voimaan. Tämä siis ihan viime viikolla saatua infoa.

Jos olet netissä tehnyt eron vaikka 28.12 ja palautat sen varmistuslapun vaikkapa 15.1. niin maistraatista on jo verottajalle tieto ehtinyt, joten myöhäistä on. Tai näin minä olen asian ymmärtänyt. Muutenhan tuo Helsingin käyttöönottama varmistaminen olisi täysin turha, jos ero astuisi voimaan vahvistuksesta riippumatta.

slowdrowned kirjoitti...

no nyt kyllä hieman harmittaa kun just tänään täytin eroilmoituksen netissä ja jo ehdin onnitella itseäni verorahojen säästymisestä. damnit!
no, kannatti kumminkin erota...

mr_Zombie kirjoitti...

Kannattaa huomioida, että tämä postaus oli viime vuodelta. Tänä vuonna ilmeisesti homma toimii jo niin, että eron katsotaan astuvan voimaan silloin, kun viesti on saapunut maistraattiin. Eli et joudu enää maksamaan ensi vuodesta veroja kirkolle.