30.12.2006

Pilkatkaa Pyhää Henkeä ja lahjoittakaa omaisuutenne minulle

On yksi tapa varmistaa kristinuskon Jumalan ikuinen viha: Pyhän Hengen pilkkaaminen.

Sen tähden sanon teille: jokainen synti ja herjaus tullaan antamaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen herjaamista ei anteeksi anneta. Joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, hänelle annetaan anteeksi, mutta joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä eikä tulevassa maailmanajassa. (Matt. 12:31-32)

Totisesti: Kaikki tullaan antamaan ihmisille anteeksi, kaikki synnit ja herjaukset, miten he sitten herjaavatkin. Mutta jos joku herjaa Pyhää Henkeä, hän ei saa ikinä anteeksi vaan on syypää ikuiseen syntiin. (Mark. 3:28-29)

Ja jokaiselle, joka sanoo jotakin Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi, mutta sille, joka herjaa Pyhää Henkeä, ei anteeksi anneta. (Luuk. 12:10)


Rasittaako, kun hihhuli tulee kadulla saarnaamaan siitä, kuinka sinäkin voit pelastua? Käyttämällä hyväksi ylläolevia Raamatun jakeita, pääset hänestä näppärästi eroon. Voit kertoa hänelle pilkanneesi Pyhää Henkea joskus nuoruudessasi tai lausua kirouksesi hänen kuultensa samantien. Asia on sillä selvä, et voi enää mitenkään päästä taivaaseen ja hihhulin on turha tuhlata aikaansa sinuun.

Tätä voi käyttää hyväkseen vaikkapa kirkkokäynnistä kieltäytymiseen. "Miksi luulet, että haluaisin tulla kuuntelemaan sellaisen jumalan juttuja, joka aikoo kiduttaa minua ikuisuuden helvetin liekeissä?"

Toiminee hyvin myös kummiudestä kieltäytymiseen. Jotkut perinteitä vaalivat sukulaiset kuulemma tuppaavat silloin tällöin kysymään kummeiksi sellaisia henkilöitä, joita ei uskonto voisi vähempää kiinnostaa. "Haluat siis, että kerron lapsellesi sellaisesta säälimättömästä jumalasta, joka aikoo kiduttaa hänen kummiaan ikuisuuden helvetin liekeissä?" (Kummin tehtävänähän on muun muassa kantaa vastuuta lapsen kristillisestä kasvatuksesta.)

Jos taas tekee mieli jutella syvemmin uskovaisen kanssa, tämän pointin esilletuonnin jälkeen voikin alkaa hyvin kerjäämään sääliä. "Jumalasi aikoo siis kiduttaa minua koko kuolemanjälkeisen elämäni helvetin liekeissä. Eikä elämäni täällä maapallollakaan ole aina mitään herkkua. Aika julmaa, eikös vain? Eikö olisi reilua, että saisin edes nauttia hieman elämästäni täällä ja nyt, ennen ikuista kidutusta?"

Tämän jälkeen tuodaan esille Raamatun jakeita siitä, kuinka Jeesus kehottaa lahjoittamaan omaisuuden köyhille ja olemaan muutenkin antelias, jotta taivaaseen pääsy helpottuisi (rikkaille tämä on suorastaan käsky, koska heillä ei ole mitään mahdollisuutta päästä taivaaseen, elleivät lahjoita omaisuuttaan muille).

Esimerkkejä: Matt. 6:19-34, Matt. 19:16-30, Mark. 12:41-44, Luuk. 6:20-38, Luuk. 12:15-21, Luuk. 16:13

Itse olen esimerkiksi aika varmasti köyhäksi luokiteltu (suomalaisella mittapuulla, en tietenkään maailmanlaajuisella) kun opiskelijalla ei tuloja kovin paljon ole, mutta silti näihin Raamatun jakeisiin vetoamalla olen saanut vasta yhdeltä kristityltä huimat seitsemän euroa. Minusta olisi kuitenkin ihan reilua, että (kristittyjen näkökulmasta) varmasti helvettiin joutuvana saisin nautiskella edes tämän hetkisestä elämästäni. Vinkkinä siis kaikille tätä lukeville kristityille (etenkin rikkaille): jos haluatte päästä varmemmin taivaaseen, minä olen hyvä kohde, jolle voitte lahjoittaa omaisuuttanne. Kai tekin voitte osoittaa edes vähän armeliaisuutta! Pääsette kuitenkin tämän elämänne jälkeen nauttimaan taivaan antimista, toisin kuin minä...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Tulin tarkistamaan minkälainen blogi sisältää linkin minun blogiini, ja täytyy sanoa, että en ole pettynyt.

violetty kirjoitti...

höhö, yritätpäs olla ovela :) eikä toi PyhäHenki-juttu mene noin. Tiedän moni jotka ovat joskus tietämättään= eivät ymmärrä mitä tekevät pilkanneet Jumalaa ja Pyhää Henkeä ja ovat silti tänä päivänä uskossa.

Et sä voi pilkata jotain kunnolla mitä et tunne. Verraten: kuinka paljon loukkaa jotain juoppoa kadulla jos huudat sille että "olet idiootti" kun se taas jos esim. petät vaimoasi. Kummalla tavalla sä pilkkaat, loukkaat tällöin enemmän?

Kyllä Jumala sen sulle antaa anteeksi vaikka miten pilkkaisit Pyhää Henkeä. Sanoihan Jeesuskin ristillä, "Isäni, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät" tjsp.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän semmoista voi pilkata jonka olemassaolosta ei tiedä mitään? Ja jos pilkkaa niin mitä se vaikuttaa turhaan aukoa suutaan kun ei edes usko omiin sanoihinsa. tietää jo suullaan puhuvansa valhetta ja jos sydämessään uskoo olevan Pyhän Hengen niin kuinkas silloin vcoi pilkata kun on jo sydämessä se Henki jota pilkkaa. Eihän Henki itseänsä pilkka vai pilkkaako ja sattuu omaan omaan nilkkaan?