12.10.2006

Valkosipulisota ja video

Tiesittekö, että EU-maiden veronmaksajat menettävät kiinalaisille valkosipulitrokareille vähintään 60 miljoonaa euroa vuodessa? Noh, nyt tiedätte. Tämän kertoi meille Euroopan petostentorjuntavirasto OLAF (aiheesta uutisoi Taloussanomat).

Kiinassa on halpa tuottaa valkosipulia. Euroopassa on kysyntää valkosipulille. Euroopan unioni yrittää parhaansa mukaan estää kansalaisiaan ostamasta halpaa kiinalaista valkosipulia. Onneksi kuitenkin urheat kiinalaiset pyrkivät parhaansa mukaan tuomaan tästä huolimatta halpaa valkosipulia eurooppalaisten nautittavaksi. Ja tästä sitten koituu eurooppalaisille veronmaksajille miljoonien eurojen tappiot. Siis siitä, että he saavat ostaa halvemmalla valkosipulia.

EU:n propagandabyrokraatit ovat saavuttaneet taas uuden tason absurdiudessaan.

A/V-sedät eivät ole myöskään jääneet vain pyörittelemään peukaloitaan kehitellessään tapoja kiusata kansalaisia. Petostentorjujat olivat tehneet videon, jonka tietenkin halusin katsoa. Tarjolla oli sekä korkeaa että matalaa resoluutiota, ja luonnollisesti päädyin ensiksi koittamaan ensiksi mainittua. Mutta! Sitä varten pitkin rekisteröityä. No, ei kai se niin paha jos sähköpostiosoitteensa joutuu antamaan tuonne... Sepä ei kuitenkaan riittänyt. Jotta videon saisi imutettua itselleen, joutuu kertomaan muun muassa nimensä, osoitteensa, puhelinnumeronsa ja ammattinsa (mukaan lukien työpaikan ja sen sijainnin).

Purpose of the processing operation: The information given by the applicant allows the Commission to measure utilisation of the site with a view to evaluate reception of the multimedia products presented. This feedback is needed to be able to improve the quality of multimedia products. This information is also required to prevent misuse of the data being downloaded. -Data Protection

Tämän jälkeen vihdoinkin pääsen sivulle, josta imuttaa haluamani video. Korkearesoluutio tarkoittaa, että se ilmeisesti on ihan oikeasti hyvälaatuinen, sillä tiedoston kooksi ilmoitetaan 1143 MB (File type: MPEG2). Koolla ei kuitenkaan ole mitään väliä, koska kyseistä tiedostoa ei pysty imuttamaan ollenkaan. Kokeilenpa siis matalaresoluutioista. Se on vain 128 MB (File type: RM). Firefox aloittaa sen lataamisen ihan nätisti, mutta ilmoittaa ettei tiedoston koko ole selvillä. Se lataa videota aikansa ja pysähtyy noin 55 MB:n kohdalle. Video ei tietenkään näy. Kokeilen ladata uudestaan ja tällä kertaa saan sen kokonaan.

Video ei kuitenkaan anna mitään lisätietoa aiheesta tai ole muutenkaan millään tavoin kiinnostava. Siinä kuvataan jonkun byrokraatin seikkailuja Bulgariassa sekä Bulgarian maisemia. Hän käy tapaamassa tullin heppuja muutamassa eri kohteessa ja tarkastaa tullattavia kontteja. Hän tekee jopa yhden valkosipulilöydön! Harmi vain ettei videossa ole kertojaa eikä tekstitystä, ja äänetkin kuuluvat sen verran huonosti, ettei keskusteluista saa juurikaan selvää. Leikkaus ja kuvauskin on täyttä amatööritasoa. En tajua miksi tuollainen video on pitänyt laittaa nettiin tai yleensäkään tehdä.

Tällainen vahvistaa aika hyvin mielikuvaa EU:sta byrokraattisena ja typeriä kaupankäynnin esteitä keksivänä tahona. Pari päivää sitten uutisoitiin EU:n lainsäädännön maksavan yrityksille 600 miljardia euroa vuodessa. Ihan järjettömän iso summa, mutten yhtään ihmettele, että sellaiseen ollaan päädytty.

EU tarvitsee ison ja perustavanlaatuisen reformin. Perustuslaki varmaan auttaisi, jos se olisi kunnollinen. Viimeksi esitetty ei sitä ole.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

EU on sosialistien verokartelli. Perustuslaki vain vahvistaa sitä. Ihan sama mitä perustuslaissa sanotaan sitä voidaan silti tulkita niin monella eri tapaa