5.10.2006

Islamtieto

Teki mieli ottaa selvää mimmoista porukkaa suomalaiset muslimit ovat, joten selailin Islamtieto.com-keskustelupalstaa. Tässä pikainen analyysi sen sisältämistä jutuista.

Kaiken kaikkiaan hieman yllätti se fundamentalistisuuden määrä. Allahia ja Muhammedia ylistetään joka välissä ja heidän kaikkia käskyjään pyritään noudattamaan pikkutarkasti. Paratiisi ja helvetti nähdään todellisina. Fundamentalistisuusasteen arvioisin olevan yleisesti ottaen jossain Saarikallen tienoilla, ellei jopa hitusen suurempanakin. Arkielämän sääntöjen kovuus ja noudattamisen ehdottomuus lienee pahempaa kuin tyypillisillä fundiskristityillä. Koraanin luku ja rukoilu eivät ole vain semmoisia, joita tehdään kun ehtii tai tekee mieli. Niitä on tehtävä päivittäin.

Se perinteinen islamiin liitetty asia, eli naisten alistaminen, tuli varsin selkeästi esiin. Tässä threadissa annetaan vinkkejä siitä, millainen muslimivaimon tulisi olla.

4. Hänen ei tulisi poistua kotoa ilman miehensä lupaa
7. kun haluaa kysyä jotain niin valitsee oikean hetken
9. hänen ei tulisi mennä ulos näyttäen kauneutensa (meikki ja hajuvesi mukaan lukien)
16. hänellä ei tulisi olla temperamenttinen luonne
18. hänen tulisi olla nöyrä eikä ylimielinen
19. hänen tulisi pitää katseensa alhaalla
25. muistaa, että miehen oikeudet ovat suuremmat kuin hänen omansa
26. hänen ei tulisi viivytellä tai epäröidä pyytäessään anteeksi
27. hänen ei tulisi koskaan kieltäytyä mieheltään
28. hänen tulisi asettaa miehensä määräykset ja säännöt ennen omiaan, ohittaen hänen omat vanhemmat.
31. tottelevainen kaikessa mikä ei ole haraam. Jos kieltäytyy sydämeen tulee musta piste. Tottelevaisuus miestä kohtaan on tottelevaisuutta Allahia kohtaan.
34. hänen ei tule päästää ketään ei mahramia kotiin miehen poissa ollessa. ”Sukulaiset on kuolema” (miehen miespuoliset, serkut, veljet jne.)
36. mies haluaa vaimonsa omaavan Hayaa (vaatimattomuutta, ujoutta). Tämä on jalo ominaisuus. Kävele tien sivussa, ei keskellä tietä. Pysähdy kun miehiä tulee vastaan ja odota kunnes menevät ohi. Laske katseesi maahan! Peitä vartalosi myös kotona lastesi edessä. Suojaa awrasi. Pidä alastomuutesi piilossa mieheltäsi jotta hän ei väsy alastomuuteen. Älä aina näytä kauneuttasi miehellesi samasta syystä.
37. naisen ei tulisi pyytää eroa
45. Älä koskaan anna miehesi lähteä kotoa vihaisena. Kerro aina ennen kun lähtee kotoa kuinka tärkeä mies on sinulle ja kuinka talo tulee olemaan tyhjä hänen poissa ollessa.
51. Älä puhu aiheista josta anoppisi ei halua keskustella esim. älä mene ja ala valittamaan hänen pojasta. Mainitse miehesi hyvistä ominaisuuksista ja anoppisi on onnellinen. Kiitä siitä kuinka hyvin hän on kasvattanut poikansa.
61. Jos miehesi antaa sinulle lahjan, kiitä siitä häntä hänen haluamallaan tavalla.


Siinä missä nainen on alisteinen miehelle, mies on alisteinen Allahille. Foorumilla on paljon keskustelua erinäisistä säännöistä, kuten viiksien trimmaamisesta ja parran pituudesta, silkkivaatteiden käyttämisestä (ei sallittua miehille, muslimi ei saa edes antaa sellaista ei-muslimimiehelle, jos tietää hänen aikovan käyttää sitä) sekä musiikin kuuntelusta ja laulamisesta (lähes kokonaan kiellettyä). Ei ole ihmekään, että muslimit opiskelevat Koraania niin paljon. Kaikenlaisten älyttömien pikkusääntöjen tarkka oppiminen ja noudattaminen ei liene kovin helppoa.

Lukijat varmaan muistavat kuinka muslimit suuttuivat muun muassa piirroksista, jotka olivat länsimaisen kulttuurin mukaan ihan normaaleja. He eivät ymmärtäneet miksi länsimaalaisten pitää tehdä Muhammedin kuvia, vaikka se loukkaa muslimeita. Foorumiltakin oli aistittavissa sellainen asenne, että kaikki ei-muslimit ovat alempiarvoisia ihmisiä, mutta heidän kuitenkin oletetaan toimivan islamin mukaan, niin etteivät muslimit joudu kohtaamaan mitään sellaista, minkä katsovat loukkaavan itseään. Koska Allah on suurin, kaikki Allahin tahdon noudattajat ovat automaattisesti ja kyseenalaistamattomasti ylempänä kuin vääräuskoiset.

Ei-muslimeja ei esimerkiksi saa tervehtiä ensin, koska se olisi vääräuskoisen kunnioittamista:

So, in conclusion, it is not permissible for us to greet non-Muslims first, because the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) forbade that, and because this is a humiliation for the Muslim when he starts to honour a non-Muslim. The Muslim is higher in status before Allaah, so he should not humiliate himself in this manner. But if we are greeted then we should return the greeting in similar terms.

Similarly it is not permissible for us to greet them first with words such as Ahlan wa sahlan (welcome), Marhaban (hello) and so on, because that is a kind of honouring them, so it is like initiating the greeting of salaams with them. Majmoo’ al-Fataawa, 3/33.


Poliittista keskustelua palstalla ei näkynyt. Islamia on kutsuttu myös poliittiseksi ideologiaksi, ja sinänsä se sopisi hyvin tuolla tekemiini havaintoihin. Islam on elämäntapa, joka itsessään määrittelee ne säännöt, joiden mukaan muslimin kuuluu elää. Näin ollen ei tarvita mitään demokratiaa niiden määrittelemiseksi.

Muslimit eivät tarvitse avarakatseisuutta pukeutumissääntöihin tai mihinkään muuhunkaan mikä menee islamin lakia vastaan. Me emme harjoita demokratiaa tai ihmisten halujen seuraamista vaan sitä minkä Allah on kieltänyt tai hyväksynyt.

Kovinkaan paljon vastaväitteitä, trolleja eikä kritiikkiä foorumilta löytynyt. Ilmeisesti sellaiset siivotaan pois aika tehokkaasti. Myöskin tervetulotoivotus viittaisi siihen:

Tällä palstalla julkaistaan ainoastaan KORAANIA ja SUNNAA tukevia keskusteluja, sekä vilpittömästi tietoa etsivien kysymyksiä.

Mitkään yksittäiset ryhmittymät eivät tule julkaisemaan ja julistamaan sanaansa tällä sivustolla, eikä myöskään tahallisesti riitaa haastavien sekä loukkaavien kommentteja tulla julkaisemaan.


Onko kellään kokemuksia teologisista keskusteluista/väittelyistä muslimeiden kanssa, vai onko pääsääntönä se, että sellaisia ei saa käydä?

Entä ovatko Islamtieto.com-keskustelupalstan muslimit maailman mittakaavassa maltillisia? Jotenkin olen siinä käsityksessä, että suomalaiset muslimit pääsääntöisesti olisivat. En siis ihmettele, että muualla maailmassa vähänkin äärisuuntaan kallellaan ovat valmiita tappamaan ja alistamaan vääräuskoisia. Näiden "maltillisten" muslimienkin mielipiteet olivat jo niin sairaita.

5 kommenttia:

libertatisaequilibritas kirjoitti...

Netistä löytyy kaikenlaista "kivaa".
*yäk* Melkein pahempi kuin viimeviikkoisen löytöni http://www.kominf.pp.fi/

Tai ei nyt sentään.

Anonyymi kirjoitti...

No läheskään kaikki eivät ole noin fundamentalisteja kuin nuo suomalaiset käännynnäismuslimit ja muut islamtieto.comin keskustelupalstan jäsenet. Hemmetti, katsokaa vähän ympärillenne: muslimit tekevät kaikkialla, niin Suomessa kuin Lähi-idässäkin, jatkuvasti asioita, jotka ovat noiden islamtieto.comin tyyppien mukaan ehdottoman haram.

mr_Zombie kirjoitti...

Tokihan vapaamielisiä muslimejakin löytyy. Heitä pitäisikin auttaa kaikin tavoin taistelemaan niitä pahimpia islamin muotoja vastaan, jotka yrittävät murskata sekä kaikki ei-muslimit että vapaamieliset muslimit.

Ongelma on se, että niillä fasistisilla, rasistisilla, homofobisilla yms. islamin muodoilla on edelleenkin aivan liikaa kannattajia ja valtaa ympäri maailmaa.

Monikaan ei tunnu ymmärtävän tätä. Tänään törmäsin hyvään esimerkkiin: Tapaus Schrödinger

Anonyymi kirjoitti...

Kenelle kuuluu kotityöt jos mies ei käy töissä?

Miehen oikeuksiin kuuluu että nainen palvelee häntä. Käsittääkseni tämä oikeus ei vähene olleenkaan oli mies sitten töissä tai ei.

http://www.islamtieto.com/viewtopic.php?t=468

Anonyymi kirjoitti...

Kerran olen väitellyt uskosta muslimin kanssa. Keskustelimme Muhammedista, tämä muslimi oli kuitenkin itsekin aivan tietämätön "profeetan" teoista. Kutsui muhammedia vain "empaattiseksi" ja "täydellisimmäksi ihmiseksi". Hänellä ei ollut mitään hajua siitä, että Muhammedin nuorin vaimo oli vain 9-vuotias, kun meni naimisiin tai, että Muhammed olisi mestauttanun juutalaisia vankeja yms. yms.