12.9.2006

Terroristit provosoivat poliisin viattomien ihmisten kimppuun

Kuten kaikki varmaan tietänevätkin, anarkistit ilmoittivat järjestävänsä mellakan Helsingissä ASEM-kokouksen aikana. Ja moni varmaan tietänee myös sen lisäksi, että ASEM-kokous on sen verran iso tapahtuma, että poliisi oli hyvin varustautunut mahdollisiin järjestyshäiriöihin. Siksipä ei olisi varmaan ollut kovin vaikeaa arvata ennen mellakan alkua, että poliisi tulee olemaan paikalla tarpeeksi suurin joukoin pitääkseen mellakoivat anarkistit kurissa.

ASEMin aikana järjestettiin myös muita mielenosoituksia, jotka kuitenkin menivät minulle kantautuneiden tietojen mukaan varsin rauhallisesti. Ei ollut ongelmia poliisista eikä paikkoja särkevistä mielenosoittajista. Ja mikä tietenkin tärkeintä, poliisi ei kiusannut viattomia ohikulkijoita.

Edellä mainitut seikat kun otetaan huomioon, ei liene vaikea ymmärtää, kuka on vastuussa siitä, että poliisi motitti satunnaisia ohikulkijoita Kiasman edessä. Syyllisiä ovat Smash ASEM! -mielenosoituksen järjestäjät, jotka uhkasivat Helsinkiä mellakalla. "Dongzhou koalitio" on se, joka pakotti poliisit niin suurilukuisena paikalle, että tavallisten kansalaisten elämä häiriintyi. Senpä takia onkin varsin ihmeellistä, että kyseinen taho kehtaakin vielä alkaa vinkumaan siitä, että poliisi esti heidän mellakoimisensa.

Muslimiterroristit ovat onnistuneet lisäämään viime aikoina esimerkiksi Yhdysvaltain ja monien muiden maiden viranomaisten valvontaa omia kansalaisiaan kohtaan julmilla iskuillaan. "Dongzhou koalitio" pääsi tähän tavoitteeseen pelkällä uhkailulla. Hassua kuitenkin, että anarkisteiksi itseään nimittävät haluavat ajaa yhä laajempaa poliisivalvontaa. Lienevätkö yksinkertaisesti ihan vain tyhmiä?

Ja kyllä, olihan se poliisin toiminta epäreilua. Sekin on epäreilua, jos joku juntti tulee pieksemään kun alkaa haukkumaan Suomen jääkiekkojoukkuetta tai muuta vastaavaa junteille tärkeää asiaa perjantai-iltana lähiöpubin vieressä olevan snägärin jonossa. Mutta senkin tappelun voisi estää pitämällä suunsa kiinni, eli olemalla provoisoimatta. Samoin lauantain tapahtumat olisi voinut välttää sillä, että kukaan ei olisi uhannut mellakalla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Poliisille tulisi antaa valtuudet ampua potentiaalisia mellakoitsijoita. Kun yksi potentiaalinen mellakoitsija menehtyy, muut eivät uskalla edes aloittaa mitään, ja saattavat jopa järkyttyä niin, että hylkäävän koko anarkismin loppuelämäkseen.