20.7.2006

Yksinkertaiset sytkärit kielletään

EU on taas ollut innovatiivinen ja keksinyt uuden, hienon säädöksen, jonka tarkoituksena on ilmeisesti suojella lapsia.

Liian helposti syttyvät sytyttimet kielletään:

"Suomessa kielletään liian helposti sytytettävien sytkäreiden myynti ensi vuodesta alkaen. Myös lelunnäköiset otetaan pois kauppojen hyllyiltä, kertoo tiistain Keskisuomalainen.

Kielto tulee kaikille sytyttimille, jotka muistuttavat ulkonäöltään jotain muuta kuin tupakansytytintä. Lisäksi sytyttimistä pitää tulla liekki vasta kahden liikkeen jälkeen eli esimerkiksi, kun sytyttimessä olevaa osaa pyöräyttää ja painaa."


Tekisipä mieleni tietää, kuinka monen lapsen on täytynyt tappaa tai vammauttaa itsensä "liian helppojen" sytkäreiden takia, kun kerran näin radikaaliin lopputulokseen ollaan jouduttu. Tai kuinka moni on erehtynyt luulemaan ulkonäöltään tavallisesta sytkäristä eroavaa sytkäriä joksikin muuksi ja onnistunut täten aiheuttamaan vakavaa vahinkoa itselleen tai muille.

Veikkaisin ehkä muutamaa tapausta vuodessa, jos niinkään montaa.

Kukakohan tällaista säädöstä on edes viitsinyt lähteä ajamaan eteenpäin? Kyse on kuitenkin koko EU:n laajuisesta uudistuksesta. Ihan kuin mitään parempaa uudistettavaa ei olisi ollut.

"Giving money and power to government is like giving whiskey and car keys to teenage boys." - PJ O'Rourke

Kun byrokraatille antaa vallan säätää tyhmiä lakeja, voit olla varma, että he tosiaankin tekevät niin. Tämänkin takana on varmaan tarina siitä, kuinka europarlamentaarikot ovat humalassa lyöneet vetoa, kuka saa aikaiseksi hyödyttömimmän direktiivin, jolla on vaikutusta mahdollisimman suureen ihmismäärään.

Ei kommentteja: