11.7.2006

Parisuhdemarkkina-arvoa ja globalisaatiota

Edellisen postauksen kommenteissa oli keskustelua muun muassa siitä, esitetäänkö MA-teoria yleensä liian yksinkertaisessa muodossa. Oma kantani on, että joo ja ei. Sitä voisi tosiaankin tarkastella huomattavasti yksityiskohtaisemmin, eli esimerkiksi pohtia miten tuotteen differentaatio vaikuttaa markkina-arvoon tai hyvän parisuhteen löytämisen mahdollisuuksiin. Mutta toisaalta, aina löytyy sellaisia, joille saa vääntää rautalangasta oikein urakalla, ennenkö he ymmärtävät edes jotenkuten mistä asiassa on kyse (kuten esimerkiksi ne Suomi24:n keskustelupalstan heput, joita kommentoin edellisessä postauksessa).

Mutta enivei, eipä tässä ollut tarkoitus sen enempää kirjoitella, vaan vain laittaa linkki Ilkka Kokkarisen osuvaan kirjoitukseen "The rich always eat first". Siinäpä sitä MA-teorian soveltamista, tällä kertaa tarjolla näkökulma globalisaatioon.

Länsimaiset miehet kuuluvat taloudellisen vaurauden kantilta katsottuna eliittiin, joten ihmiskunnan globalisoituessa heidän markkina-arvonsa tullee nousemaan, kun ympäri maailmaa liikkumisen kustannukset pienentyvät. Heidän ei tarvitse enää etsiä potentiaalisia kumppaneita ainoastaan länsimaisista naisista, jotka ovat tottuneet länsimaiseen elintasoon. He voivat etsiä kumppaneita myös köyhemmistä maista, jolloin omalla elintasolla alkaa oikeasti olla hyvinkin suurta merkitystä.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Ei kommentteja: