3.6.2006

Veli Venäläinen saa kritiikkiä

Vaikka Heidi Hautala onkin vihreä, hänellä on silti silloin tällöin varsin hyviä mielipiteitä. Tällä kertaa hän osasi ottaa esille Venäjän poliittisen tilanteen erinomaisessa paikassa, eli eduskunnan juhlaistunnossa. Sitä oli sopivasti seuraamassa myös Venäjän duuman edustajia.

Venäjä on poliittisesti varsin ikävällä mallilla tällä hetkellä, eikä parannustakaan oikein ole näkyvissä. Ainakaan niin kauan kuin Putin on vallassa. Tosin koko poliittinen kulttuuri tuntuu sielläpäin olevan niin kieroa, että välttämättä asiat eivät tule muuttumaan mihinkään, ei edes vaikka Putin poistuisi kokonaan maisemista.

Kritiikkiä on siis hyvä esittää, ja etenkin sellaisissa tilanteissa joissa se oletettavasti myös menee perille. Ihme kyllä Suomenkin eduskunnasta löytyi sellaisia jotka tuomitsivat Venäjän julkisen arvostelun, Lipponen etunenässä. Ilmeisesti he elävät vielä yya-sopimuksen aikaa. Ihan uskomaton asenne. Vaikka naapuri onkin edelleen iso ja vaikutusvaltainen, ei sitä enää tarvitse nuoleskella joka tilanteessa. Välillä on hyvä sanoa asiat niin kuin ne ovat.

Ei kommentteja: