13.6.2006

Valeaatetta ja aatteettomuutta

Viime viikonloppuna pidettiin useampikin puoluekokous. Muutama havainto niistä.

RKP hyväksyi uuden puolueohjelman, jossa se määrittelee itsensä liberaaliksi ja vapaamieliseksi puolueeksi. Tämä on tietenkin täysin absurdia puolueelta, jonka tarkoituksena on ajaa yhden kansanosan etua muiden kustannuksella. Koko RKP on periaatteellisesti liberalismin ja vapaamielisyyden vastustaja. Tämä toki kävi selville esimerkiksi puoluekokouksen uutisoinnista.

"Ohjelman yhteydessä käytiin vilkas keskustelu siitä, pitääkö kaikkialla ajaa yksikielisiä ratkaisuja kouluissa, siten että suomen- ja ruotsinkieliset koulut toimivat eri rakennuksissa. Yhteisistä koulurakennuksista löytyi sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Lopulta asetettiin tavoite, että koulujen pitäisi mieluiten olla erillisiä."

Mitäköhän järkeä tuossakin on, jos asiaa katsotaan liberalismin kannalta? Lapset pyritään eristämään toisistaan vain sen takia, koska he puhuvat eri kieltä. RKP:n kannalta tietenkin asia on aivan selvä, he haluavat estää ruotsinkielisiä lapsia oppimasta tulemaan toimeen suomella. Tämä on kuitenkin erittäin epäliberaalia eikä millään tavoin vapaamielistä, joten on erittäin ikävää että RKP:n kaltainen, lähes rasistinen puolue, määrittelee itsensä liberaaliksi ja vapaamieliseksi.

Toisena esimerkkinä mainittakoon viimeaikoina pinnalla ollut seksinostokieltolaki. RKP kannattaa täyskieltoa, joka on myöskin täysin yksilönvapauden vastainen kanta.

Siinä missä RKP kunnostautuu valehtelemalla omasta ideologiastaan, Keskusta puolestaan julistaa ideologiattomuuttaan.

Lukekaapa kuinka puolustusministeri Seppo Kääriäinen on esitellyt periaateohjelman luonnosta. Ja sen jälkeen voitte miettiä mitä konkreettista siinä oikeastaan esitettiinkään. Mitä sellaista siinä oli, mikä erottaa Keskustan muista puolueista?

Joo, eipä ollut juuri mitään.

Vai tuleeko mieleen, että joku puolue olisi julkisesti vastustanut esimerkiksi tasa-arvoa, sivistysyhteiskuntaa, henkistä ja sosiaalista hyvinvointia, yhteisöllisyyttä, tervettä suhdetta luontoon, turvallisuutta, hyvää työllisyyttä ja/tai vahvaa taloutta?

Mikäli Kääriäiseen on luottaminen, Keskustan periaateohjelma ei sisällä mitään muuta kuin kauniita sanoja.

Btw, olen aikaisemminkin ihmetellyt Keskustan poliittista linjattomuutta.

Ei kommentteja: