24.3.2006

Tupakkaa, kaljaa ja seksiä

Taas vaihteeksi ottaa päähän, kun hallituksella ei tunnu olevan muuta tekemistä kuin kiusata pieniä viattomia kansalaisia.

Ensinnäkin baareissa yritetään saada kiellettyä tupakointi ja oluen nautiskelu samaan aikaan. Tulevaisuudessa tupakoijat eristettäisiin johonkin koppiin, jossa ei saisi nautiskella juomia eikä ruokaa. Onneksi kuitenkin asiaa valmistellut valiokunta on ehdottanut hallituksen esityksen lieventämistä. Sen mukaan lain hyväksyntää voisi edistää se, että ihmiset voisivat ottaa juomansa mukaan mennessään tupakoimaan. (MTV3, HS)

Tällainen tupakointikopeilla leikkiminen on kuitenkin aivan turhaa touhua. Baarit ovat sellaisia paikkoja jonne mennään viettämään epäterveellistä elämää. Kukaan ei kuitenkaan pakota menemään sinne. Ei asiakkaaksi, eikä työntekijäksi. Lain "tarkoituksena" on suojella työntekijöitä, jotka kuulemma altistuvat tupakan savulle nykyään liikaa. "Joka kolmas työntekijä altistuu edelleen tupakansavulle yli neljä tuntia päivässä." Tsiisus sentään! Tuon takia sitten pitää alkaa kiusaamaan kaikkia niitäkin, jotka eivät välitä siitä altistuvatko tupakan savulle. Jos joku tosiaankin häiriintyy siitä niin paljon, että joutuu olemaan yli neljä tuntia päivässä paikassa jossa poltetaan tupakkaa, niin kannattaisi harkita onko töissä ihan oikealla alalla.

Itse en tupakoi (mitä nyt isoja sikareita silloin tällöin), mutta en muista että pitkään aikaan olisi baarissa häirinnyt tupakansavu. Ilmastointi on sen verran hyvin järjestetty, että muiden tupakointia ei edes huomaa elleivät ne polta samassa pöydässä. Muista pöydistä kulkeutuva savu on niin minimaalista ettei siitä tarvitse välittää ollenkaan.

Koko lakia pyritään saamaan voimaan vain sen takia, koska erinäiset kukkahattutädit pitävät tupakkaa niin pahana aineena, että sitä on vastustettava keinolla millä hyvänsä. Ja tupakoitsijat tietenkin ovat ali-ihmisiä joiden mielipiteistä ja tarpeista ei tarvitse välittää.

Toinen asia mikä nyt on pinnalla, on seksin oston kriminalisointi. Kaikille täysjärkisille lienee selvää, että se ei tule toimimaan. Sitä ajavat vain typerät feministit, joiden motiivina on miesviha.

Kuten tupakoinnin ravintolakiellossa, on myös tässä tapauksessa pohdittu hallituksen esityksestä lievempää versiota laista.

"Sanomalehti Hufvudstadsbladetin mukaan eduskunnan lakivaliokunnan kuulemasta 20 asiantuntijasta 17 vastustaa hallituksen esitystä siinä olevien puutteiden takia." -YLE

Joka ei kuitenkaan sekään olisi mikään selkeä juttu...

"Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) tyrmää tiistain Aamulehdessä ajatuksen, että seksin ostokielto rajattaisiin vain tapauksiin, joissa taustalta löytyy paritusta tai ihmiskauppaa. Yksittäiseltä seksipalvelujen tarjoajalta ostamisesta ei tässä tapauksessa rangaistaisi.
Sasi huomauttaa, että syyttäjän harteille jäisi sen todistaminen, että ostaja tiesi esimerkiksi parituksesta.
- Ja sellaisen todistaminen olisi käytännössä lähes mahdotonta, hän sanoo."
-Verkkouutiset

Hämmästyttävintä tässä on kuitenkin se, että perustuslakivaliokunta pohtii myös sitä, onko seksin ostokielto elinkeinovapauden vastaista. Tämä on ensimmäinen kerta kun kuulen kansanedustajien millään tavoin ottavan sitä huomioon. Ostokieltohan kuitenkin rajoittaa varsin selkeästi elinkeinovapautta, asiassa ei pitäisi olla mitään epäselvää. Kansanedustajat eivät kuitenkaan yleensä ymmärrä tällaisia asioita, joten on ihmeellistä että joku on edes maininnut sen voivan olla ongelma.

Ehdin aikoinaan iloita kun lakia ajanut oikeusministeri Johannes Koskinen lähti hallituksesta. Mutta eipä ollut hänen korvaajansa mitenkään parempi. Leena Luhtanen näyttää olevan aivan samanlainen ihmisoikeuksien vastustaja kuten edeltäjänsäkin.

"Kiistelty laki seksipalvelujen ostokiellosta pysyy eduskunnassa, mutta sitä saatetaan muuttaa. Tämä selvisi hallituspuolueiden kansanedustajien ja oikeusministeri Leena Luhtasen (sd) tiukkasävyisessä palaverissa torstai-iltana.

Palaverissa sekä keskustan että sosiaalidemokraattien riveistä vaadittiin Luhtasta vetämään laki takaisin.
Vaatimusta perusteltiin sillä, että seksin ostoa on vaikea näyttää toteen. Luhtanen kieltäytyi pitäen tällaista ehdotusta vastuun pakoiluna.
Luhtanen ilmoitti kuitenkin, että eduskunta voi viilata lakia, kunhan hän hallituspuolueiden pelisääntöjen mukaisesti pääsee hyväksymään lopputuloksen."
-HS

Mikäli tämä laki menee läpi, täytynee alkaa masinoida jotain tottelemattomuuskampanjaa sitä vastaan...

Ei kommentteja: