2.3.2006

Hallitus jatkaa kaupankäynnin rajoittamista

Melkein ehdin jo luulla, että hallitus olisi pitkästä aikaa tehnyt päätöksen joka vähentäisi kansalaisten alistamista. Mutta ei!

"Hallitus ei aio vastoin odotuksia esittää kauppojen aukioloaikojen muuttamista. Asiasta annetaan vain selonteko eduskunnalle huhtikuussa, hallitus sopi keskiviikkona iltakoulussaan.

Selonteossa arvioidaan, mikä on kaupan tämän hetken tilanne ja millaisia kehitystarpeita mahdollisesti on. Selvää on se, että tämän vaalikauden aikana mitään muutoksia ei tule, vaan asia jää seuraavan hallituksen pohdittavaksi.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan ratkaisuun päädyttiin, koska aukioloaikoihin liittyy niin herkkiä kysymyksiä. Hallituspuolueiden kesken ei ollut asiassa linjaeroja."


Vai että oikein herkkiä kysymyksiä? Aargh, olisivat nyt edes yrittäneet keksiä jotain perusteluita. On aivan päivänselvää, että päättäminen kellonajoista, joina kansalaiset saavat käydä kauppaa keskenään, on sellainen asia joka ei yksinkertaisti kuulu millään tavoin julkisen vallan päätettäväksi (olen muuten kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin).

Tämän jatkoksi ei liene yllättävää, että itsehoitolääkkeitäkään ei harkittu sallittavaksi tavallisissa kaupoissa. Puhumattakaan viineistä ja muista miedoista alkoholijuomista.

"Yksiselitteisesti päädyttiin siihen, että edes millin verran tuota ovea ei tämän selonteon pohjalta raoteta, Pekkarinen kommentoi."

Lähteenä Verkkouutiset

Ei kommentteja: