22.2.2006

Nettilehti Lehti julkaisee uusia Muhammed-kuvia

Valitettavasti en nyt millään pysty muistamaan mistä luin (tai ehkä näin telkkarissa) jonkun muslimin haastattelun, jossa hän selvensi miksi kohukuvat olivat aiheuttaneet niin suurta kohua. Luotanpa siis muistiini enkä etsi lähteitä. No, hän kuitenkin oli vakaasti sitä mieltä että kuvien tekeminen profeetasta on itsessään paha juttu. Jyllands-Posten teki kuitenkin vielä pahemmin, koska julkaisi pilakuvia Muhammedista. Profeetan esittäminen irvailevassa näkökulmassa oli siis todella kauhea teko tämän muslimin mielestä (joka tarkoittanee sitä, että se on paha myös muidenkin mielestä).

Netissä ilmestyvä blogityyppinen huumorijulkaisu Lehti on julkaissut tänään uusia kuvia Muhammedista. Niissä Muhammed näytetään juomassa kahvia, ajamassa autolla ja soittamassa huuliharppua.

Saa nähdä joutuuko Matti Vanhanen pyytämään tätäkin anteeksi. Lehti on kuitenkin tehnyt sen suuren synnin muslimien mielestä, eli julkaissut kuvia profeetasta ilmiselvästi pilailutarkoituksessa. Pitäisiköhän laittaa vinkkiä medioille tästä niin, että Vanhanenkin saisi tietoonsa asian? Jari Vilénkin varmaan tykkäisi.

Ja täytyypä sanoa, että kyseinen Lehden artikkeli on ihan hauskakin (kuten sen jutut yleensäkin). Viimeaikaisten tapahtumien perusteella veikkaisin kuitenkin, että muslimit ovat aika huumorintajuttomia tuon suhteen.

Ei kommentteja: