18.2.2006

Keskustan arvot?

Paavo Väyrysen haastattelu löytyy uusimmasta Pressosta. Ihan mielenkiintoinen, ja pienoiset naurut päästi tämä kohta:

Väyrynen haluaa tehdä selväksi, että liberalismi kuvaa hänen mielestään keskustaa huonosti.

- Humanismi, ihmisyys ja syvemmät arvokysymykset ovat meille tärkeämpiä. Tavoittelemme henkisesti ja yhteisöllisesti hyvää yhteiskuntaa.

Tässä on Väyrysen mukaan keskustalaisuuden syvin ja vahvin olemus.


Humanismista ehkä saa vielä muutamia poliittisia suuntalinjoja vedettyä, mutta entä ihmisyys? Tai mitä ne "syvemmät arvokysymykset" ovat? Millainen on "henkisesti ja yhteisöllisesti hyvä yhteiskunta"? Nuohan ovat täysin ympäripyöreää lässynlässyä, jonka perusteella ei voi päätellä yhtään mitään siitä, miten Keskusta muodostaa poliittiset kantansa, ja millaiseksi heidän ajamansa politiikka lopulta muodostuu.

Voitteko sanoa jonkun puolueen Suomesta, joka vastustaisi humanismia, ihmisyyttä ja henkisesti ja yhteisöllisesti hyvää yhteiskuntaa? Itse en ole ainakaan huomannut viitteitä sellaisen olemassaolosta. Jos kukaan ei vastusta Keskustan tavoitteita, niin eikö Keskusta ole silloin aivan turhaan olemassa?

Olen ollut jo muutamaan otteeseen huomaavinani, ettei keskustalla oikeasti ole mitään ideologiaa. Tämä vain vahvistaa käsitystäni. "Syvin ja vahvin olemus" — yeah, right...

2 kommenttia:

pikkupoika kirjoitti...

"liberalismi kuvaa hänen mielestään keskustaa huonosti"
sanoo Väyrynen, joka kuuluu Euroopan Parlamentissa sosiaaliliberaalin ALDE-ryhmään (Alliance of Liberals and Democrats for Europe). Hohhoijaa... onkohan Paavolla aatteet vähän hakusessa?

mr_Zombie kirjoitti...

Luulisin että ennemminkin kepulla on aatteet hakusessa. En oikein ymmärrä miksi se on mennyt liberaaliryhmään.