21.2.2006

Itävaltakin sananvapauden vastustajien rintamassa

"Itävaltalainen tuomioistuin tuomitsi maanantaina brittiläisen kirjailijan David Irvingin kolmeksi vuodeksi vankeuteen juutalaisten joukkotuhon eli holokaustin kiistämisestä. Tuomio oli kovempi kuin monet odottivat.
Irving pidätettiin Itävallassa viime marraskuussa. Tuomio tuli kuitenkin puheista ja lausunnoista, joita hän oli jaellut Itävallassa 16 vuotta aiemmin, 1989."
-HS

Yleensä kaikki natsit ovat aika vastenmielistä porukkaa. Tässä tapauksessa sympatiani ovat kuitenkin täysin tämän herran puolella. Holokaustin kieltäminen on aika tyhmää, ja tyhmyydestä pitääkin rangaista, mutta rajansa kaikella. Ei siitä sentään vankilaan pitäisi joutua!

Tanskan pilakuvakohun ollessa vielä käynnissä Itävalta liittyy Iranin ja muiden totalitaaristen maiden kerhoon kieltäessään sananvapauden näin törkeästi. Toki sananvapaus on ollut estettynä jo pitkään Itävallassakin, mutta ajankohdan huomioon ottaen Irving olisi kannattanut jättää tuomitsematta ja myöntää että holokaustilaki on jäänne menneisyydestä ja pitäisi hylätä. Mutta ei! Sen sijaan Itävallan oikeuslaitos katsoo, ettei sananvapautta tarvitsee kunnioittaa vieläkään, ja antaa täten muslimeille aihetta kysyä että miksei myös Muhammedin pilkkaaminen voitaisi kieltää lailla. Itävalta on kuitenkin osa Eurooppaa ja Euroopan unionia. Tämä tuomio tuli aika pahaan paikkaan.

Ikävää on myös se, että taas kaikenlaiset nationalistiöyhöttäjät pääsevät pukemaan sananvapauden puolustajan viitan ylleen. Sellaiset, jotka luultavasti itse valtaan päästessään rajoittaisivat sananvapautta, tai vähintäänkin subventoisivat huomattavasti omaa propagandaansa. Suomen Sisuhan pääsi jo otsikoihin täällä meillä julkaistessaan nettisivuilla Muhammed-kuvat.

Ei kommentteja: