20.8.2004

Naispappeuteen ratkaisu

Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen esittää, että naispappeuden vastustajien pitäisi erota evankelis-luterilaisesta kirkosta ja perustaa oma kirkko. Luterilaiset joukostahan tunnetusti löytyy sekä sellaisia, jotka hyväksyvät naispapit, että sellaisia, jotka vastustavat niitä. Tämä ristiriita on aiheuttanut muutamia hankalia käytännön tilanteita.

Jostain syystä piispat ja muu korkea-arvoinen kirkkohenkilökunta eivät ole ymmärtäneet kuinka asia ratkaistaisiin yksinkertaisesti ja lopullisesti. Tarkoitan tietenkin sitä, että jonkun pitäisi kysäistä asiaa itse pääjehulta, eli Jumalalta. Mikäli kristityt ovat "jatkuvassa ja elävässä suhteessa Jumalaan" rukouksen kautta, kuten he väittävät, ei olisi varmaankaan kovin vaikeaa kysäistä joskus iltarukouksen ohessa mitä mieltä Hän on asiasta. Näin kenelläkään ei olisi enää valittamista. Tai jos olisi, se olisi ilmiselvä merkki siitä että hän on demonien vallassa.

HS: Piispa Huovinen pohtii kirkon jakamista

1 kommentti:

Nimimerkki kirjoitti...

> piispa Eero Huovinen esittää, että naispappeuden vastustajien pitäisi erota evankelis-luterilaisesta kirkosta ja perustaa oma kirkko.

Kannatan, erotkaa ihmeessä kirkosta, siitä seuraa vain ja pelkästään hyvää. Ja säästyy rahaakin ihan kivasti.