5.4.2004

Herran sanalla rahastajat

Pientä jatkoa eiliseen. The Passion of the Christ -elokuvan suomenkielinen kotisivu kertoo sen luultavasti ylittäneen 120 miljoonan dollarin lipputulot viiden ensimmäisen esityspäivän jälkeen Pohjois-Amerikassa. Viralliset tulokset varmaan saisi jostain, mutta enpäs jaksa alkaa metsästämään niitä. Joka tapauksessa kyseessä on ihan mielettömät tulot.

Tämä laittaa miettimään. Raamatussa Jeesus opetuslapsineen kierteli ympäri maita ja mantuja saarnaamassa Jumalasta. Ei heidän tilaisuuksiinsa ollut mitään pääsylippuja. The Passion of the Christin ohjannut ja tuottanut Mel Gibson on esittänyt mediassa kunnon vakaumuksellista kristittyä. En kuitenkaan muista hänen puhuneen mitään siitä, että ihmisten pitäisi päästä katsomaan elokuva ilmaiseksi. Näinhän kaiken järjen mukaan kunnollinen evankeliumin levittäjä toimisi.

Joo, arvaan kyllä mitä tästä tullaan sanomaan. "Pitäähän tekijän saada palkkansa, muuten hän näkisi nälkää eikä tuollaista edes voitaisi tehdä ilman rahaa!"

Jotain tuollaista minulle itseasiassa joskus sanottiin, kun yritin päästä Maata Näkyvillä -festareilla sisään ilmaiseksi. Koitin kovasti selittää kuinka olin juuri tullut uskoon ja halusin päästä kuuntelemaan Jumalan sanaa. Mutta eivät päästäneet. Selittivät jotain ettei sinne voi päästää ilmaiseksi sisään ketään, koska se tapahtuma oli niin kallis järjestää. Sitten syytin niitä harhaoppisiksi Jumalan sanalla rahastajiksi, mutta sekään ei auttanut.

Jumalan sanalla rahastamisesta The Passion of the Christinkin tapauksessa on kyse. Jos Gibsonin tarkoituksena olisi ollut levittää evankeliumia, hän olisi tehnyt sen omillaan ja lahjoitetuilla rahoilla. Mutta ei, leffa on pistetty levitykseen kunnon mainoskampanjan avulla ihan sillä tarkoituksella että se myös tuottaisi rahaa. Ja paljon rahaa. Olisi edes säälinyt ateisteja sen verran, että he olisivat pääseet ilmaiseksi katsomaan sitä.

Uskovaisten puhe markkinataloutta vastaan on tekopyhää niin kauan kunnes he oikeasti alkavat elämään Jeesuksen mukaan. Lahjoittavat rahansa pois ja antautuvat Jumalan käsiin. Jos tarvitsee tehdä jotain megaluokan esityksiä evankeliumin levittämiseksi, Jumala toki auttaa siinä. Tietenkin vain jos uskoa löytyy.

Btw, minä luonnollisesti olen valmis vastaanottamaan kristittyjen omaisuutta. Ihan hyvää hyvyyttäni voin auttaa heitä saavuttamaan Jeesuksen sanan mukaisen elintavan. Että mikäli väität olevasi kristitty ja sinulla on rahaa, niin ota ihmeessä yhteys minuun. Lahjoitussummalla ei ole ylärajaa!

"Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa. "Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa? "Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset! "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet. (Matt. 6:24-34)

Ei kommentteja: