4.3.2004

Kirkko pelästyi Jumalan vaikutusta

Taas se nähtiin, luterilainen kirkko on hyvin sekulaari. Ihmiset ovat suunnilleen paniikissa kun uskonnollisessa tapahtumassa jotkut saavat uskonnollisia kokemuksia. Kirkkoherra myöntää alaisensa menneen liian pitkälle ja on jopa ehdotettu tapahtuman pitänyttä henkilöä laitettavaksi boikottiin. Kyseessä on tietenkin Heinolan rippikoululeiri, jossa varpaansa pulkkamäessä satuttaneen pojan "ihmeparantuminen" johti hurmoshenkiseen rukoiluun ja kielilläpuhumiseen. Viisi nuorta sai tästä tarpeekseen ja soittivat vanhempansa hakemaan heidät pois. Eivät olleet ressukat ilmeisesti varautuneet siihen, että rippileirillä voisi oikeasti olla jotain uskonnollista.

Miksi ihmeessä kirkko suhtautuu tähän niin varauksellisesti? Luulisi kaikkien olevan iloisia kun Jumalan vaikutus näkyy konkreettisesti. Vai pelkääköhän kirkko vain jäsenmääränsä puolesta...?

IS: Rippileiri puhuttaa Heinolassa
ESS: Hurmoshenkisyys ahdisti Heinolan rippikoululaisia

1 kommentti:

Nimimerkki kirjoitti...

Valitettavasti kumpikaan linkki ei enää toimi, mikähän tuo ihmeparantuminen oli? Ensin varpaaseen sattui, ja sitten jonkin ajan kuluttua siihen ei enää sattunut? Voi ihme, kuinkahan usein näin käy...