24.3.2004

Huomaako maailma muuta väkivaltaa kuin terroristeihin yhteydessä olevan?

Nicholas D. Kristofilta on usein ilmestynyt mielenkiintoisia kolumneja NY Timesiin. Niin tälläkin kertaa. Nyt hän on kierrellyt Tsadissa ja Sudanissa ja kirjoittaa Sudanin sisällissodasta. Valtion johdossa olevat arabit yrittävät tehdä etnistä puhdistusta, tappaen ja ajaen maanpakoon kaikki mustaihoiset. Janjaweed-niminen aseellinen ryhmittymä on tappanut tuhansia sudanilaisia ja ajanut arviolta 700 000 ihmistä kodeistaan. Reilu satatuhatta heistä on paennut naapurimaahan Tsadiin, joka sekin on hyvin köyhä valtio.

The U.N.'s Sudan coordinator, Mukesh Kapila, described the situation in a BBC interview on Friday as similar in character, if not scale, to the Rwanda genocide of 1994. "This is ethnic cleansing," he said. "This is the world's greatest humanitarian crisis, and I don't know why the world isn't doing more about it."

Ilmeisesti arabiterroristit ovat onnistuneet saamaan aika hyvin median kiinnittämään huomion itseensä. Minä en nimittäin ole tiennyt Sudanin tilanteen vakavuudesta yhtään mitään ennenkö luin tämänpäiväisen kolumnin. Eihän Irakissa tapahdu mitään jos sitä verrataan satojen tuhansien ihmisten joukkopakoon.

Kolumni löytyy tästä, ja ellet halua rekisteröityä ilmaisuudesta huolimatta, löytyy se myös DEFENSin keskustelulistalta.

Ei kommentteja: