4.3.2004

Ajokortin kakkosvaihe

Tällä viikolla kävin autokoulun kakkosvaiheen. Se oli sitä mitä oletinkin, eli pelkkää rahastusta. Kilpailutin eri autokouluja ja halvimmaksi tullut maksoi yhteensä 267 euroa. Hintaan sisältyi arvioiva ajo (kaksi 25 minuutin lenkkiä autokoulun autolla, neuvottiin kuinka säästetään bensaa), liukkaan rata (muutama tunti, pääasiassa jonottamista) sekä kaksi oppituntia. Ensimmäinen oppitunti oli liukkaan radalla sijainneessa hallissa, jossa päästiin testaamaan miltä tuntuu kun pysähtyy 7 km/h vauhdista yhtäkkiä ja miten tullaan ulos katollaan olevasta autosta. Sitten kerrottiin itsestäänselvyyksiä auton turvalaitteista. Toinen oppitunti oli autokoululla ja se oli lähinnä pelottelua siitä miten voi käydä kun joutuu onnettomuuteen.

Oikeastaan kaikki asiat olivat sellaisia, jotka tiesin jo ennestäänkin. Bensan kulutusta toki sain vähennettyä opettajan neuvojen mukaan, mutta se ei oikein tuntunut kovin mukavalta. Jatkan sillä samalla tyylillä millä ennenkin, vaikka nyt tiedänkin kuinka paljon missäkin tilanteessa voisin säästää jos ajaisin sillä taloudellisemmalla tyylillä. Sujuvuus ennen kaikkea.

267 eurolla en siis saanut oikeastaan mitään. Kakkosvaiheen voisi muuttaa aivan hyvin vapaaehtoiseksi. Sen verran turha se on.

Ei kommentteja: