16.2.2004

Sonera ja Echelon

Viime torstaina lähetin postia eräälle Yahoogroupsin sähköpostilistalle. Se ei mennyt perille, vaan sain vastauksena tällaisen viestin:

--clips--
This Message was undeliverable due to the following reason:
Viestiä ei kyetty toimittamaan perille seuraavasta syystä johtuen:

The user(s) account is temporarily over quota.Please reply to Postmaster@sonera.inet.fi
if you feel this message to be in error.
--clips--

Aluksi en kiinnittänyt mitään huomiota siihen, katsoin vain että "jaahas, ei mennyt viesti perille". Seuraavana päivänä huomasin että muutkin valittivat samasta asiasta ja tajusin että viestini ei ollut mennyt perille osoitteeseen echelon@sonera.inet.fi. Sinne en sitä todellakaan ollut lähettänyt. Tänään Sonera antoi lehdistötiedotteen jonka mukaan tämä johtui ohjelmistovirheestä sähköpostipalvelussa.

echelon@sonera.inet.fi oli siis osoite, joka oli tarkoitettu sähköpostialustan testaamiseen. Silti jää ihmetyttämään miten Soneran asiakkaiden sähköposteja sattui ohjautumaan sinne. Mitä ihmettä siellä on oikein testailtu...? Kyllä on kummallinen bugi ollut kyseessä.

ITviikko väittää, ettei virhe olisi vaikuttanut postin kulkuun. No, minun kohdallani se ainakin vaikutti. Ei mennyt perille, sen olisin huomannut koska yritin lähettää viestiä sähköpostilistalle.

Ei kommentteja: