11.2.2004

Saatananpalvojan blogi, osa II

Kylläpä sain makeat naurut kun kävin lukemassa Kristittynä maailmassa -blogista (10.2.04) vastauksen kirjoitukseeni. Uskovaiset saavat yleensä hyvälle tuulelle, elleivät ne ole niin idiootteja että alkaisivat suututtaa.

Kris ei ole ilmeisesti lukenut vanhaa testamenttia. Sieltä löytyy hyvin paljon esimerkkejä siitä, kuinka Jumala rääkkää ja tappaa ihmisiä. Juuri äskettäin satuin selailemaan sitä liittyen erääseen projektiin, joten voin esimerkkinä heittää vaikka 1. Sam. 15. Siinä Jumala ensin tekee Saulista kuninkaan, lähettää hänet tappamaan kaikki amalekilaiset ja tuhoamaan heidän omaisuutensa. Saul ei kuitenkaan tuhoa kaikkea, vaan ottaa kuninkaan ja parhaimpia elukoita ja muita tavaroita mukaan uhratakseen ne Jumalalle myöhemmin. Tämän takia sitten Jumala poistaa Saulilta kuninkuuden. Olisi kuulemma pitänyt olla kuuliainen ja tuhota ja tappaa kaikki, eikä jättää mitään jäljelle. Peace and love, yeah. Tietenkin periaatteessa ihmiset ne tässä toisiaan tappoivat, mutta täytyy aika sokea olla jos ei ymmärrä tuosta että Jumala antoi käskyn tähän kansanmurhaan. Saul käytti tuossa sitä valinnanvapauttaan ja otti kuninkaan vangiksi ja mukaansa kaikenlaista tavaraa, mutta se oli syntiä, josta Jumala rankaisi. Siinä yksi syy, miksi valinnanvapaudesta on turha puhua tässä yhteydessä. Valinnanvapaus on aito vasta sitten, kun ei rangaista siitä että valitsee "väärin".

Valinnanvapaus on muutenkin mielenkiintoinen asia. Minun mielestäni on nimittäin aika selvää, että jos olemme kaikkitietävän ja kaikkivoivan olennon luomia, niin silloin olemme robotteja. Vapaa tahto on yksinkertaisesti täysi mahdottomuus. Jumala on luonut meidän aivomme, kokonaan. Jumala on luodessaan tiennyt aivan tasan tarkkaan, miten aivomme tulevat toimimaan, millaisia ajatuksia ne missäkin elämänvaiheessa tuottavat. Tästä voimme johtaa sen, että ihminen ei voi olla vastuussa teoistaan. Kaikki teot ovat Jumalan ennalta määräämiä, joten Jumala on niistä vastuussa. Mikäli Jumala olisi jotenkin keplotellut itsensä irti tästä luomuksensa päätöksen ennaltatietämisestä (eli ei tietäisi millaisen päätöksentekomekanismin olisi luonut ihmiselle), niin silloinhan ihminen toimisi, ainakin osittain, satunnaisesti. Mutta silloinkin vastuu ihmisen teoista olisi edelleen Jumalalla. Jos ihminen tekee väärin siksi, että hän päätyi johonkin tekoon sattumanvaraisesti, niin eihän häntä edelleenkään voida pitää vastuullisena tästä. Jumalan luoma nopanheittokone jyllää päässä, jos tulee ykkönen, ihminen tappaa jonkun toisen. Onko ihminen vastuussa tästä murhasta? Ei, koska Jumala on luonut ihmisestä murhaajan ykkösen tullessa.

Satunnaisuuden osalta löytyy vielä yksi mielenkiintoinen asia. Voiko Jumala edes luoda satunnaislukugeneraattoria? Kysymykseen sisältyy samanlainen ristiriita kuin "voiko Jumala luoda niin suurta kiveä, ettei jaksa nostaa sitä". Jos Jumala loisi satunnaislukugeneraattorin, hän ei olisi kaikkitietävä, koska ei pystyisi ennustamaan mitä lukuja se tuottaa. Jos hän ei pystyisi luomaan sitä, hän ei olisi kaikkivoiva.

No joo, takaisin asiaan. Tämä tapaamiseni Päivi Niemen kanssa sattui vappugospelissa muutama vuosi sitten. Vappunahan luonnollisesti ollaan humalassa. Ja sitäpaitsi uskovaistapahtumat ovat heti paljon hauskempia pienessä huppelissa. Tuollakin oli oikein mukavaa, tuli käytyä monenmoisia teologisia väittelyitä ja tavattua ystäviä. Kyse ei ollut siis todellakaan mistään "hämmennyksestä", vaan puhtaasti tietoisesti nautinnonhakuisuudesta.

Kris ei tuntunut ymmärtävän selitystäni siitä, että kaikki ei-kristityt ovat saatananpalvojia Jeesuksen ja sitä kautta uskovaisten näkökulmasta. Sama kai se, sanooko olevansa ateisti, pakana tai uskonnoton, kun kuitenkin on saatananpalvoja, jos ei usko Jumalaan.

Kannattaa katsoa luomakuntaa, sen kauneutta ja täydellisyyttä, kaikessa siinä näkyy Jumalan viisaus!

Ai että, tämä toi mukavasti mieleen Voltairen Candiden. Oikein hauska kirja, suosittelen luettavaksi. Se muuten löytyy Lontoon murteella netistäkin.

Jos istuu kotona ja kuuntelee heavya, voi moni asia vääristyä ja ihminen kadottaa suhteensa Jumalaan.

Tämä taas... Tämä oli niin kauniisti sanottu että se hymyilytti minua hyvin pitkään.

Rauhallisesta musiikista sen verran, että kuuntelen kyllä sitäkin. Egoistisena hedonistina haen nautintoa hyvin monista eri lähteistä. Kuten esimerkiksi musiikkia menee laidasta laitaan. Klassista tulee paljon kuunneltua. Suosikkisäveltäjäni on muuten siltä alalta Tsaikovski, joka oli homo ja teki itsemurhan.

Ei kommentteja: