1.2.2004

Joukossa tyhmyys tiivistyy

Vanha sananlasku tuli taas todettua paikkansapitäväksi, kun muslimit kerääntyivät yhteen suorittamaan rituaalejaan. Saatanaa esittävien pylväiden kivittäminen sai aikaan massahurmoksen, jonka seurauksena 244 ihmistä tallautui toisten jaloissa kuoliaaksi. Loukkaantuneita oli tietenkin myös satoja.

Teologiselta kannalta tämä onkin mielenkiintoista. Aiheuttiko näiden ihmisten kuoleman Allah, Saatana vai jonkin toisen uskonnon jumala?

Lähteenä IS ja HS.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen tutustunut monien poliittisten ja uskonollisten suuntien ajatteluun ja varsinkin niiden defensseihin. Arvelin että täältäkin löytyisi nitä, eikä kaukaa tarvinnut hakea.

Boikottia ei saa suunnata tanskalaisiin, koska se on kaikkien tanskalaisten rankaisemista yksien teoista. Muslimeja noin yleisesti saa toki syyttää raiskauksista.

Ihmiset ovat hyvin, hyvin kaukana toisistaan. Minua on myös pitkään ihmetyttänyt se, että libertaarin käsityksen mukaan vuoropuhelua edistää se, että toista osapuolta loukataan lisää, kuten oli tuon omatekoisen Muhammed-piirroksen henki.