19.1.2004

Päätin tänään testata Ubermanin unirytmiä. Luin siitä jokunen viikko sitten Kuro5hinistä, ja kiinnostuin tietenkin oitis. Vain kolme tuntia unta vuorokaudessa, jaettuna puolen tunnin pätkiin neljän tunnin välein. Tarkoittaa siis rutkasti lisää vapaa-aikaa (ihan kuin sitä muka ei olisi ennestään tarpeeksi). Onkohan tämä kovin tervettä? Ei hajuakaan, mutta eihän sitä voi tietää ellei kokeile.

Intissä loppusodassa ei tullut nukuttua juurikaan, ja etenkin loppuvaiheessa unta sai vain silloin tällöin ja vähän kerrallaan. Hämmästyttävän hyvin kuitenkin siellä pysyi hereillä. Ihan kuin elimistö olisi tottunut siihen vähitellen... Joten onnistumiseen voisi olla mahdollisuuksiakin.

Täytyy kuitenkin sanoa, että mukavuudenhaluisuudessani tuskin jaksan tätä kovinkaan montaa vuorokautta. Ehkä pari-kolme. Sitten tekee mieli mennä nukkumaan oikeasti. Ilmeisesti vasta joskus kymmenen vuorokauden jälkeen tähän tottuisi. Se on paljon, ehkä liiankin. Nyt olen kaksi kertaa ottanut puolen tunnin unet, klo 16 ja klo 20, mutten tietenkään saanut vielä oikeasti unta. Ei väsytä tarpeeksi. Olen kuitenkin maannut sängyssä silmät kiinni rentoutuneena. Olettaisin että se auttaa elimistöä mukautumaan helpommin rytmiin, kuin että aloittaisi sen vasta sitten kun väsyttää niin paljon että nukahtaa.

Ei kommentteja: